Dolar

34,1269

Euro

38,0945

Altın

2.904,72

Bist

10.029,73

Yiyeceklerdeki gizli nikotin: Sigara kadar tehlikeli mi?

Bazı yiyeceklerde nikotin doğal olarak bulunsa da, miktarları oldukça düşüktür ve bağımlılık yapmaz. Patlıcan, patates gibi sebzelerdeki nikotin, sigara kadar risk taşımıyor.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-09-24 17:25:17

Yiyeceklerdeki gizli nikotin: Sigara kadar tehlikeli mi?

Nikotin sadece sigara ve puro gibi tütün ürünlerinde değil, patates, domates ve patlıcan gibi bazı günlük sebzelerde de doğal olarak bulunuyor. Ancak, bu yiyeceklerdeki nikotin miktarı oldukça düşük ve bağımlılık yapma riski taşımıyor. İşte, yiyeceklerdeki gizli nikotinin etkileri!

1. YİYECEKLERDE NİKOTİN VAR MI?

Patlıcangiller familyasına ait sebzeler, özellikle patlıcan, yeşil biber ve domates, mikroskobik miktarda nikotin içeriyor. Bu bitkilerden aldığımız nikotin miktarı, tütün ürünlerine göre oldukça düşük seviyelerde.

2. NİKOTİN MİKTARI VE ETKİSİ

Bir sigarada ortalama 12 miligram nikotin bulunurken, bir patatesten alınan nikotin miktarı sadece 675 nanogram civarındadır. Bu, sigaradaki nikotinin 18,000 kat daha azıdır. Bu sebeple, yiyeceklerden nikotin almanız bağımlılık yaratmaz.

3. UZMAN GÖRÜŞÜ

Markus Lindblad, "Nikotinin meyve ve sebzelerde doğal olarak bulunduğu doğru, ancak bu miktarlar bağımlılık yaratacak kadar yüksek değildir," şeklinde belirtti.

SON VİDEO HABER

Şeyda polisi öldüren saldırganın annesi konuştu

Haber Ara