Dolar

34,1397

Euro

38,0548

Altın

2.885,53

Bist

9.916,39

Yükselen abonelik ücretleri kullanıcıları endişelendiriyor

YouTube Premium, bazı ülkelerdeki abonelik fiyatlarını yüzde 60 oranında artırdı. Türkiye'de henüz bir artış yok ama zamların yolda olduğu konuşuluyor.

3 Saat Önce Güncellendi

2024-09-23 13:42:40

Yükselen abonelik ücretleri kullanıcıları endişelendiriyor

YouTube Premium, Netflix fiyat artışının ardından abonelik fiyatlarını artırdı. Yüzde 60'a varan zamlar, bugün itibarıyla bazı ülkelerde geçerli oldu.

YÜKSEK ZAM ORANLARI

YouTube, Premium abonelik fiyatlarını 10'dan fazla ülkede artırarak kullanıcıların tepkisini topladı. İsviçre, Danimarka, İsveç, Norveç, İrlanda, Hollanda ve Singapur gibi bölgelerde fiyat artışları dikkat çekti. Kullanıcılar, bireysel aboneliklere yapılan yüzde 60'lık zamları eleştirdi.

GEREKÇE NE?

Google, bu zamların içerik üreticilerine destek olmak ve hizmet kalitesini artırmak için gerekli olduğunu savunsa da, Premium'un bazı pazarlarda rakip platformlardan çok daha pahalı hale gelmesi kullanıcıları rahatsız etti.

TÜRKİYE'DE DE ZAM YOLDA

Türkiye'de ise Premium fiyatlarına henüz bir artış yapılmadı. Bireysel paket 57,99 TL, aile paketi ise 115,99 TL olarak sunulmaya devam ediyor. Ancak, yapılan bu zamların Türkiye'yi de etkileyebileceği belirtiliyor.

SON VİDEO HABER

Roketsan'dan kamikaze dronlara karşı yeni silah

Haber Ara